Nyt fra kampagnen
 - 04.12.15

Hvil dine sure vandretæer på Camøno-bænken

Når Camønoen åbner den 18. juni 2016, står samtidig ni runde bænke i bæredygtigt træ klar til at hvile trætte ben. Bænken, som nu er i gang med at blive produceret, er rund for fællesskab og hygge og rammer lige ned i Camønoens DNA om samvær, bæredygtighed og styrkelse af de lokales egne initiativer. Projekt Camønoen gennemføres som en del af Stedet Tæller.

camønoen
Camønobænken tillader, at den både kan bruges som sidde- ligge- og legemøbel.

Bænkene er tegnet af Camønoens arkitekter Norrøn og bliver bygget af elever fra uddannelsesinstitutionen Celf i løbet af vinteren. Den bliver bygget i tre forskellige versioner; en med grill, en med formidlingsbord og en helt enkel udgave. Den varierer i højden, så den både kan bruges som liggestol med god rygstøtte, bænk og legemøbel.

De lokale har allerede flere idéer til, hvordan bænken kan benyttes; nogle pønser på en lille urtehave i midten, et bord eller et fodbad. Nogle vil holde deres møder der. Det bæredygtige træ er sponsoreret af det norske firma Kebony, som har forsket i og er lykkes med at producere vejrbestandigt, bæredygtigt træ ved at varmebehandle det. Det kan vi nu få glæde af på Camønoen.

Bænken kommer til at stå på de ni Camonopauser på Møns Museum, Noorbohandelen på Nyord, Møns Klint Resort, Klintholm Havn, Den gamle Hjemmeværnsgård, Café Den gamle Skole, Hårbølle Havn, Mønbroens Camping og Bogø Mølle. Og den er blevet modtaget godt alle steder.

Eleverne fra uddannelsesinstitutionen Celf er allerede i gang med at bygge bænkene og projektet kommer til at bidrage positivt til deres uddannelse.

Faglærer Niklas Faxe fra Celf udtaler: "Der er vigtig læring for vores elever i at kunne følge trinene i en byggeproces. I Camønoprojektet får de mulighed for at følge processen fra idé til færdigt produkt. Det er med til at øge den skaberglæde som kendetegner en god håndværker."

Bænken er også blevet godt modtaget af folk fra andre vandreruter i Danmark. F.eks. kom der følgende kommentar fra Hærvejen på Camønoens FB; "Sådan nogle må vi også have på Hærvejen." Vi glæder os til, at Hærvejens vandrere måske også kommer forbi Camønoen."

Anette Maria Syska, projektleder Camønoen udtaler: "Det er ikke tilfældigt, at Camønobænken er rund. Inspirationen er hentet i rutens form og mødet mellem mennesker. Her kan vandrere samles og slå ring om fællesskaber og vandring. Camønobænkens arkitektur tillader, at den både kan bruges som sidde- ligge- og legemøbel. Den samler i det hele taget hele Camønoens ånd om at skabe magiske stunder for alle. Og vi håber at den bliver et landmark og symbol på det, vandrerne kommer for."

Læs mere om Camønoen

 


Oversigtskort