Nyt udefra
 - 27.08.14

10.000 til folkemøde på Mors

 Kulturmødet på Mors blev en stor succes med 10.000 besøgende. Målet var at sætte fokus på kulturens udfordringer i hele Danmark og også gerne skabe positiv opmærksomhed om det nordjyske.

Mors
Med mere end 200 arrangementer satte Mors i 48 timer fokus på kunst og kultur.

Folkemøde på Mors blev en succes
Ligesom Bornholm afholdt også Mors i år i samarbejde med Region Nordjylland et folkemøde - dog med den forskel, at mødet på Mors centrerede sig om kunst og kultur. Med mere end 200 arrangementer i 48 timer blev kunst og kultur sat på dagsordenen på Kulturmødet, som mere end 10.000 gæster lagde vejen forbi.

Der er stor tilfredshed hos Morsø Kommune og Region Nordjylland, som er de bærende kræfter bag Kulturmødet. Der er tale om en fordobling af antallet af deltagere, gæster, debatter og arrangementer i forhold til premiereåret sidste år.

"Kulturmødet skal ikke være et Folkemøde nummer to, hvor organisationer kommer og taler hver deres sag. Vi skal holde fast i, at vi skal diskutere kulturen og dens placering i samfundet bredt. Kulturmødet kan sætte kulturen og kunsten til debat i nogle mere frie rammer, end vi er vant til. Kulturmødet kan danne rammen om en bredere debat - en debat, der er mere inddragende. Du kan blande dig som publikum og være med til at sætte dagsordenen,  og det er en af Kulturmødets styrker, som vi skal holde fast i," siger Regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman i en pressemeddelelse.

Næste år afholdes Kulturmødet fra den 20.-22.august.


Oversigtskort