Nyt fra kampagnen
 - 30.06.14

Nu kan besøgende opleve Marielysts nye bymidte

Mens sommerferiesæsonen for alvor går i gang i resten af Danmark, slår ferieparadiset Marielyst i Guldborgsund portene op for en nyhed - 'det nye' Marielyst. Det populære feriested er under transformation til en moderne badeby af høj kvalitet - og allerede nu kan det renoverede torv og strandstrøg opleves af besøgende. Projektet gennemføres som en del af Stedet Tæller.

Marielyst
Lyse egetræsplanker har forvandlet Torvet i Marielyst. Foto: Alex Christensen

En stemning af fortidens badehoteller
De fleste kender Marielyst på Falster som et ferieparadis med muligheder for at bade, feste og slappe af. Sådan vil Marielyst også være i fremtiden, men nu kommer der mere fokus på Marielyst som et ferieresort med stil over sig.

Det populære Torvet og Strandstrøget har gennemgået en omfattende renovering, der har til formål at skabe et nyt, stærkt samlingspunkt. Et elegant nyt 'gulv' skabt i egetræsplanker pryder nemlig fra nu af det gamle torv. Gulvet er skabt, så man kan gå på det med bare fødder, slå sig løs i glade dansetrin eller afholde markeder, koncerter eller andre events på det. Gulvet har et sømærke som pejlingsmål, og hele torvet emmer nu af elegancen og stemningen, man kender fra fortidens badehoteller. Lyse farver, blødt lys, naturmaterialer og duften af friskt træ.

Danmarks bedste
Marielyst begyndte sin karriere som ferieparadis helt tilbage til 1906. Her åbnede en af områdets fire store gårde nemlig som badehotel, og så var tonen slået an. I dag er byen et kendt feriemekka, hvor indbyggertallet stiger fra 700 til over 50.000 i sommermånederne. Det skyldes i høj grad de populære sandstrande, som de sidste tre år er blevet kåret som 'Danmarks bedste' i en læserafstemning på Berlingske Tidendes rejseliv.dk.

Marielyst er desuden kendt for sine spisesteder, festmuligheder og indkøbsområder, og det er altså sidstnævnte, der har fået et tiltrængt løft, så byen nu ikke længere er en almindelig badeby, men en elegant, sprudlende og initiativrig ferieby, der både er værd at besøge på et længere ferieophold, men også på en dagstur i den danske sommer.

Formanden for Følgegruppen for Marielyst Helhedsplan, Flemming Jantzen siger om projektet: "Vi er meget glade for, at vi sammen med Realdania kan skabe så flotte rammer for turister og borgere i Marielyst, og vi ser frem til at vise det foreløbige resultat frem i den kommende sæson. Jeg synes, at det er lykkedes at ramme badehotelstemningen rigtig fint, og man føler sig godt tilpas i de nye omgivelser."

Projektet strækker sig over flere etaper, hvor størstedelen af plankegulvet med dansecirkel, sømærke og Strandstøget med tilhørende sidde- og legeareal står færdigt.

Den 25. august går håndværkerne i gang med anden etape, hvor egetræsbelægningen på den sidste strækning ned mod Strandstrøget færdiggøres. Herefter plantes der strandfyr, som skaber let skygge og gør byen behagelig at færdes i.

Læs mere om projektet på Marielyst

 

 


Oversigtskort