Realiseringsprojekt

Henne Strand

marker
Kvalitet i kysternes turistbyer
Ved Henne Strand er der skabt nye muligheder for at opleve den populære Vestkystdestination - og bedre adgang mellem bymidten og stranden.

Nye nedslag i en klassisk kystby
Ved Jyllands vestkyst, nær Varde, ligger kystbyen Henne Strand gemt bag klitterne. Byen er et klassisk eksempel på et kystnært sommerhusområde, og langt størstedelen af de overnattende gæster er tyske turister, der i generationer har nydt den autentiske vestkystoplevelse og de rå naturomgivelser.                

Oplevelsen af Henne Strand bar dog præg af den trafikerede og smalle vejforbindelse mellem byens centrale torv og stranden. Det er baggrunden for, at byens borgere, feriehusejere og erhvervsdrivende i samarbejde med Varde Kommune udviklede et projekt til at styrke oplevelsen af den lille ferieby. 

I dag er to nye byrum udviklet, og vejen mellem bymidten og stranden er forbedre, så fodgængere, cyklister og bilister kan færdes sikkert side om side og lettere kan komme til og fra stranden. På Strandpladsen og Bytorvet er der anlagt kunstige klitter, som giver gode muligheder for aktivitet og ophold og for at nyde solnedgangen over Vesterhavet.

Fælles fodslag
Projektet er en videreudvikling og virkeliggørelse af flere indsatser, som indgår i udviklingsplanen for Henne. Udviklingsplanen er skabt i et stærkt samarbejde mellem lokale kræfter og kommune, hvor målet har været at få en fælles retning for udviklingen af kystbyen. Projektidéen bygger også videre på Varde Kommunes turismestrategi, som har fokus på at styrke Henne Strand som en attraktiv kystdestination. 

 • Status
  Projektet er realiseret.
 • Vision
  At styrke Henne Strand som en attraktiv kystdestination.
 • Hovedgreb
  At forbinde by og strand og forbedre tilgængeligheden for alle typer besøgende.
 • Organisation
  Varde Kommune i tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv og grundejerforeningen Henne Strand. Arkitekt for projektet er "Schønherr". Ingeniør er "FULDENDT Rådgivende ingeniører".